El pis de la Marta i el Jordi

El Jordi i la Marta eren del barri de Sarrià de Barcelona i feia temps que buscaven un espai propi per a ells i els seus dos fills. Havien vist uns baixos en molt mal estat que antigament havien estat una emblemàtica botiga de llaminadures i s’hi van enamorar. Van contactar amb el Sergi perquè els digués si era viable reconvertir-los en habitatge i ell els va presentar una proposta de reforma que els va convèncer de seguida, de manera que van comprar el local i el van deixar a les seves mans perquè el transformés.

Reforma baixos Sarria _planolgeneral

Aquest projecte va suposar un gran repte arquitectònic ja que l’objectiu era una completa redefinició de l’espai i requeria una profunda transformació. Va resultar una obra de gran envergadura on es va modificar gran part de la distribució inicial, es van tirar diverses parets i es van dur a terme moltes tasques de rehabilitació.

Reforma baixos Sarria 1
Reforma baixos Sarria 5

Alguns dels elements més destacables de l’obra van ser:

L’ús d’una grada a l’espai exterior. El jardí de la casa estava elevat respecte de la resta de l’habitatge. Es va decidir comunicar-lo amb el pati mitjançant una grada amb l’objectiu d’obrir un diàleg entre els dos espais, una connexió fluïda i, a la vegada, dotar-lo de funcionalitat.

L’ús del color blanc per parets i cuina per fer més destacables elements com la volta catalana, la paret de totxana que va aparèixer sota el guix i que es va deixar a l’entrada, o el terra, cobert en fusta de roure.

El descobriment d’una gran volta catalana, un cop es va treure el fals sostre de tot el local. Es va decidir mantenir-la a les estances principals de l’habitatge (cuina-menjador i saló, els espais comuns) per donar-los més alçada i protagonisme, i mantenir el fals sostre a les habitacions per afavorir la sensació de calidesa i acolliment.

L’ús de portes corredisses de fusta en les estances principals (cuina-menjador i saló) per donar-los-hi més presència i protagonisme.

Reforma baixos Sarria 4
Reforma baixos Sarria 7
Reforma baixos Sarria 10
  • Superficie: 150 m2
  • Habitacions: 3
  • Localització: Sarrià, Barcelona

El més remarcable d’aquest projecte va ser la tasca de redefinició que es va dur a terme, dotant l’espai d’un significat totalment nou.

Sergi Pons,
arquitecte i director creatiu de GDR

Té un punt de genio loco, com jo dic, amb les idees, i és innovador però, alhora, ell mateix s’equilibra, té la part racional que mira si és pràctic, si és còmode…”

Jordi,
client GDR

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *