El pis de la Montse

Després de 20 anys vivint a Florida, EUA, la Montse tornava a Sitges, la seva terra natal, per començar un nou capítol de la seva vida acompanyada pel seu fill. Tornava a casa en tots els sentits de la paraula ja que el pis on va anar a viure havia estat de la seva mare. Amb ajuda del Sergi volia transformar aquells baixos amb poca llum i moltes estances tancades en un espai més obert i acollidor, que integrés d’alguna manera la vida que acabaven de deixar.

Reforma pis Sitges planolgeneral
Reforma pis Sitges 7
Reforma pis Sitges 3

Amb aquest objectiu en ment, les accions que es van dur a terme van ser, en primer lloc, reubicar la cuina-menjador, fent-la oberta a l’estil de les cuines americanes i situant-la a la façana que donava al mar. També en la façana amb vistes al mar, es va eliminar una de les 3 habitacions de l’habitatge en favor d’una sala d’estar més gran. I per últim, es va substituir el terra de rajola per un de fusta de roure i es van utilitzar mobles de fusta amb relleu i textura en comptes de llisos, amb la finalitat d’aconseguir un espai més amable i acollidor.

Reforma pis Sitges 6
retrat

El mar està molt present i això fa que canviïs una mica el xip. Acostumats a treballar en medis urbans, incorporar el mar, que actuava com a teló de fons, va ser un element innovador.

Sergi Pons,
arquitecte i director creatiu de GDR

Reforma pis Sitges 5
Reforma pis Sitges 2
  • Superfície: 85 m2
  • Habitacions: 2
  • Localització: Sitges, Barcelona

A més del joc de reubicacions, la utilització intencionada d’elements de color blau en clar contrast amb el blanc de la resta del pis va donar com a resultat un espai en perfecta sintonia amb l’entorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *