El pis del Carles i la Malena

El Carles i la Malena havien estat vivint i treballant a Suïssa durant uns anys. Amb dos bessons petits, tornaven a Barcelona i buscaven un espai gran, còmode i confortable per acollir els convidats que moltes vegades tenien.

Van trobar un pis, un entresòl de 260m2 al carrer Calvet, que tenia certs inconvenients, com la poca llum natural i les nombroses habitacions petites. Per contra, gaudia d’un gran atractiu: una planta quadrada, molt més agraïda per treballar. Van veure que el pis tenia potencial i li van confiar el projecte al Sergi.

Reforma pis carrer Calvet 10
Reforma pis carrer Calvet 9gran
retrat

Es va dissenyar un nucli central quadrat que vertebrava tots els recorreguts dins del pis permetent que se li pogués donar la volta sencera, cosa ben poc habitual.

Sergi Pons,
arquitecte i director creatiu de GDR

Reforma pis carrer Calvet 13
Reforma pis carrer Calvet 11
Reforma pis carrer Calvet 14

Va ser aquesta planta quadrada la que va permetre una intervenció original i trencadora. Es va dissenyar un nucli central quadrat que vertebrava tots els recorreguts dins del pis, permetent que se li pogués donar la volta sencera, cosa ben poc habitual.

Al voltant d’aquest espai central es va deixar, en un costat, els espais comuns (la cuina, el menjador, la sala d’estar, biblioteca i estudi) i, en l’altre, les estances privades.

La fusteria, feta a mida, és un altre dels elements destacables del projecte, segurament el més destacable de tots, segons Pons. A més d’utilitzar-la en el nucli central, la fusta de roure es va fer servir també en portes i terra, aportant al pis calidesa i personalitat.

Reforma pis carrer Calvet 3
Reforma pis carrer Calvet 4
  • Superficie: 250 m2
  • Habitacions: 6
  • Localització: Sarrià, Barcelona

Seguint amb l’estructura, la cuina, un espai al que ells donaven molta importància, es va instal·lar al cor del pis aprofitant una de les parets del quadrat central. La resta d’accions van anar dirigides a optimitzar la llum natural i a potenciar-la amb il•luminació artificial. Això es va aconseguir obrint els espais i fent-los diàfans, utilitzant portes corredisses, fusta de roure i pintant de blanc les parets i els mobles modulars que es van dissenyar específicament per ells.

El resultat va ser un pis modern i de gran personalitat, còmode i fàcilment transitable, amb molta més llum que a l’inici i totalment adequat als requeriments i les necessitats dels clients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *