La clínica del Francesc

En Francesc era un dentista de Torrelles que tenia una consulta als afores del municipi. Amb l’objectiu de consolidar-se professionalment en la localitat, va adquirir un espai al centre i li va demanar al Sergi que el reconvertís en una clínica funcional i acollidora.

Reforma clinica dental Torrelles _planolgeneral

Com que la privacitat és molt important en una clínica dental, el repte principal era donar sensació de continuïtat visual i fluïdesa entre les diferents estances, tot mantenint la intimitat. Això ho van aconseguir principalment posant portes i finestres de vidre translúcid en els murs separadors dels diferents boxes, murs que es podien obrir o tancar en funció de les necessitats de cada moment. D’aquesta manera s’ampliava visualment l’espai i es facilitava el pas de la llum sense que el pacient se sentís exposat.

Reforma clinica dental Torrelles 4
retrat

Es tracta de poder adaptar l’arquitectura a l’ús concret que vols fer a cada moment, crear espais que donin joc. Un mur només té una opció, mentre que una porta o una finestra en té dues (oberta o tancada), cosa que els hi dóna una riquesa més interessant que un mur.

Sergi Pons,
arquitecte i director creatiu de GDR

Reforma clinica dental Torrelles 5
  • Superficie: 120 m2
  • Localització: Torrelles de Llobregat

La concepció de l’espai és perfecta, el Sergi tenia claríssim com havien d’anar una sèrie de coses; sort que li vaig fer cas. Per Pons el més interessant va ser justament el repte, ser capaç de mantenir la visió unitària de l’espai malgrat haver-lo compartimentat tant.

Ferran,
director de la clínica i client GDR