L’apartament de la Toni

Més enllà de les qüestions tècniques, la reforma que es plantejava aquí era la resposta a una demanda específica i important: convertir en “casa” un pis de 65m2 del barri de Gràcia.
La clienta, la Toni, acabava de fer un gir de 180º en la seva vida personal i havia deixat enrere una casa amb piscina i jardí a St. Just per instal·lar-se sola al cor de la ciutat.
Per sobre de tot necessitava recuperar la sensació que fins aquell moment havia tingut a casa seva.

Reforma pis barri Gracia Barcelona 12
Reforma pis barri Gracia Barcelona 2
retrat

El més interessant va ser la manera com vam optimitzar la llum natural i la sensació visual de l’espai a través de la comunicació entre les diferents estances.

Sergi Pons,
arquitecte i director creatiu de GDR

Els reptes tècnics van ser bàsicament tres: augmentar la sensació d’espai visual, optimitzar al màxim la llum i aconseguir un pis funcional, còmode i d’estètica moderna que, alhora, evoqués aquella sensació de “casa” tan important per a la Toni.

Per aconseguir-ho es va fer un disseny amb dos espais, de dia i de nit, separats per un doble mur blanc de totxana que aportava aquella sensació de casa versus pis de ciutat. Aquest mur resultava, a més, un bon lloc d’emmagatzematge, amb lleixes per a llibres, espai per a la televisió i els radiadors incorporats en l’estructura. La zona de dia es va fer diàfana per augmentar la sensació d’amplitud i aprofitar millor la llum, jugant amb l’alçada de l’extractor per crear privacitat a la cuina i guanyar espai per emmagatzemar.

Reforma pis barri Gracia Barcelona 5
Reforma pis barri Gracia Barcelona 11

A la petita terrassa que hi havia al final de la sala se li va posar el mateix terra que a l’interior i una porta d’acordió de manera que, quan estava oberta, terrassa i sala quedaven unides, engrandint l’espai.

Quant a la zona de nit, es va col•locar la pica del bany en un espai obert al mig de les dues habitacions, creant una original sensació de diàleg i fluïdesa entre les estances.

Finalment, per aconseguir més llum i l’estètica moderna que demanava la clienta, es va recórrer bàsicament als materials: vidres translúcids a les portes i una equilibrada combinació de vidre, formigó, ferro i blancs i cítrics com a colors predominants.

  • Superficie: 70 m2
  • Habitacions: 2
  • Localització: Gràcia, Barcelona

Destaco la capacitat de l’equip per captar les meves necessitats, el seu gust, i l’enginy de traslladar el record i les sensacions de la casa de St. Just al nou pis de Gràcia. És un pis fet a mida!

Toni,
client GDR